Älvsjö AIK

Referat: Stureby SK - Älvsjö AIK

Inspirerad premiär!
Det var bästa tänkbara förutsättningar i Sanktan-premiären när Sturpens stolthet tog emot grannen Älvsjö AIK på Sturebyskolans matta.

Redan från första signal var det också söders blå som visade på störst inspiration. Efter tio sekunder hade Älvsjö-keepern testats med det första skottet, och det var sannerligen inte det sista...halvleken igenom bjöd SSK på tempofylld, inspirerad och passningsdriven anfallsfotboll. Som tränare går det inte annat än att le när tjejerna visar att de tagit till sig precis det vi tränar på.

Andra halvlek fortsatte ungefär som den första, och slutresultatet kunde skrivas till 7-0. All cred till Älvsjö som kämpade och slet matchen igenom och framförallt fortsatte att försöka spela upp bollen istället för att satsa på långa utsparkar. Det är sånt som lönar sig i längden.

Allt som en allt en spelmässigt mycket fin premiär. Effektiviteten framför motståndarnas mål är fortsatt sådär, men det är synd att klaga för mycket en sådan här dag, och dessutom är det bra att ha något att nöta på!